četvrtak, 2. listopada 2014.

Oborinske vode oko Poduha - 2. dio

Civilizacijske tekovine pomalo, ali hrabro stižu u Metković.

Ovih dana su u tijeku radovi oko famozne zgrade Vage tj. Poduha (ne koristim izraz stara Duhanska jer mi je prisjeo kada je jedan lokalni portal u naletu pismenosti ovaj lokalitet oslovio "Duvanska"). Naime radi se na kopanju i ugradnji slivnika za oborinske vode. Rekao bi netko "normalna stvar". E pa nije u Metkoviću! Kako sam već pisao u ožujku 2013. godine (link: Oborinske vode oko Poduha) oko obnovljene zgrade Vage nije bio proveden niti jedan jedini slivnik. Fenomenalna je činjenica da je obnova te zgrade predstavljana i još uvijek je bivši gradonačelnik predstavlja kao veliki uspjeh. A to što cijeli projekt pati od tzv. dječjih bolesti - to nema veze. Valjda.

Jedna od takvih nebuloza bio je upravo problem odvodnje oborinske vode (pored nedostatka adekvatnog parkinga i urbanističkog kaosa nastalog izgradnjom dviju zgrada u neposrednoj blizini, tj. unutar samog kompleksa Vage).

Kako se vidi iz priloženog i taj problem se sada rješava na adekvatan način. Daleko je ovo još od uređenog grada i urbanistički uređene sredine, ali malim koracima se ide naprijed.

I na kraju napomena: blagi komično-tragičan prizvuk teksta je namjeran. Prepucavanje sa šahtovima i kanalizacijom... Žalosno je što je uopće grad doveden na tu razinu da 6 šahtova predstavlja kakav takav uspjeh samo zato jer netko nije radio svoj posao prije 4-5 godina.

...
Nekima je ovaj jednostavan komad metala očito bio viša matematika.
Za one koji su bili lijeni otvarati link iz gornjeg teksta evo fotografije kako je to radila prošla vlast.

Nema komentara:

Objavi komentar