subota, 25. listopada 2014.

Nevrijeme (navodno)

Apokalipsa s balkona.

Gornja fotografija je HDR snimak napravljen od 3 jpeg fotografije izravno iz fotoaparata. Dakle, osim činjenice da se radi o HDR snimku (stapanje više fotografija u jednu da bi se dobio što širi tonalni raspon) postprodukcija je minimalna.

Ovo sam snimio s balkona prije nekoliko dana i prizor je uistinu bio dramatičan, s tim da su na fotografiji boje malo više zasićene nego što su bile u stvarnosti.

Najzanimljivije od svega je to što su mediji najavljivali, malo je reći, apokalipsu. Nakon dužeg perioda lijepog i toplog vremena diljem države slijedilo je pogoršanje (točnije je reći normalizacija vremenskih prilika jer smo imali prvu polovinu listopada primjereniju lipnju i kasnom proljeću, nego ranoj jeseni), a kao i po stotinu puta do sada, obično pogoršanje se u objektivnim i eminentnim hrvatskim medijima najavljivalo kao kataklizma stoljeća. I naravno kao i uvijek prije, skupilo se nešto oblaka, puhnula južina pa bura, a u sjevernoj Hrvatskoj pao snijeg i.... Život nastavio dalje. Web portali nabrali klikova i komentara. U iščekivanju nove kataklizme, srdačan pozdrav!

Nema komentara:

Objavi komentar